Първият курс за подготовка за раждане и родителство – един вдъхновяващ експеримент

Ето че приключи първият курс за подготовка за естествено раждане – нашата първа Творителница „За хармонично раждане“. Емоциите все още не са отминали и, имайки предвид че този клас беше нашият прощъпулник, всъщност са доста силни и завладяващи. И затова имаме огромно желание да ги споделим.

За групата:

Прекрасни млади двойки, всичките с първи бременности. За да се съобразим с част от участниците в курса, се наложи да го направим по-интензивен от предвиденото, така че на моменти всички се задъхвахме, но това не попречи ни най-малко на чудесното настроение и хармония, нито на сплотеността, която се зароди още при първата ни среща.

Тези интелигентни млади хора бяха изключително интересни, позитивни и добре информирани, така че да се работи с тях беше не просто удоволствие. Беше до голяма степен истинско предизвикателство! И сме много благодарни за това. Въпросите, които задаваха, ни провокираха да правим допълнителни проучвания, за да отговорим адекватно на нивото и изискванията на групата. Общият дух на позитивизъм и добронамереност помогна за успешното провеждане на всяко едно от заниманията, които бяхме включили в програмата си – както на лекционната част от занятията, така и на ролевите игри, арт-заниманията, медитациите и различните упражнения.

Водещите:

Нарекохме тази първа Творителница „експеримент“. Не защото не бяхме сигурни в това, което искаме да кажем и не защото сме имали големи притеснения за формата, а защото сме наясно, че всяко ново начало малко или много работи на принципа „проба-грешка“. Е, сега след финала с удоволствие можем да кажем, че пробата беше успешна – посланието ни е значимо и силно, а формата е с висока степен на успеваемост, което не означава, че нямаме идеи как да я подобрим още :). И за това също ви благодарим, приятели. За нас обратната връзка, която получихме, е изключително ценна, за да вървим напред и непрекъснато да подобряваме заниманията – по-полезни, по-интересни и вдъхновяващи за бъдещите родители!

Изводите:

Има нужда от такъв курс и има нужда от различни занимания за бременни жени във Варна! Бъдещите родители имат нужда от информация, подкрепа, форум за споделяне, от общност. Вече планираме и бъдещи проекти, с които да отговорим на Вашите потребности, както и началото на следващата Творителница „За хармонично раждане“ през месец май – обновена, обогатена и заредена със същото вдъхновение и ентусиазъм, които съпътстваха и първата.

Очаквайте ни!

Ние Ви очакваме с нетърпение!

Новини и събития , , , ,

2 comments


  1. prometeq

    Браво, браво! Много се радвам, че във Варна има хубаво училище и добри учители за естествено раждане. Да си образован по въпроса за раждането е просто задължително! В никой случай не бива да се остава неинформиран и да се разчита на разни експерти, че ще ви консултират истински адекватно. Как е възможно някой друг да знае повече за вашата бременност от самите вас? Срамота и абсурд е да го допускате, млади силни жени, майки на бъдещото човечество. Отговорната бременна първо се образова, после тръгва да си прави изследвания (което според мен е обида и недоверие към тялото). Аз толкова се отдадох на самообразоването си, че за изследвания „не остана“ време, ама сега съм страшно горда и доволна майка. :))
    На добър час на учителките и на всички бъдещи курсове! Леко бременеене и прекрасни раждания на малки сладки варненчета (няма как иначе да бъде)!

  2. doriii

    Мега доволна съм то курса…Мега доволна съм и от раждането си!!!
    Обичам ви!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *